Printer Friendly Version Амбасада угостила српски децу из Далмације - 12. новембар 2022. @ 15 November 2022 01:11 PM

Амбасада Р. Србије у Загребу угостила је седамнаесторо српске деце из Епархије далматинске, која живе у местима (селима) са већинским српским становништвом (Бискупија, Орлић, Уздоље, Рамљани, Врбник, Звјеринац, Риђане и Марковац).

Деца узраста од 3. разреда основне школе до 2. разреда средње школе боравили су у посети Загребу у организацији председнице УГ „Жене косовске долине“ Радмиле Берић и председника Општине Бискупија Милана Ђурђевића. Повод посете Загребу био је обилазак Сајма књига „Интерлибер“. На позив амбасадора Р. Србије у Р. Хрватској гђа. Ј. Милић, ученици су били и гости Амбасаде.

Приликом посете Амбасади, био је уприличен дочек од стране запослених, а добродошлицу су им пожелели амбасадор Р. Србије у Р. Хрватској гђа. Ј. Милић и изасланик Министарства одбране Р. Србије ппук. Бојан Величковић. Деци су подељени пригодни поклони, као што су књиге, пернице, школски прибор, мајице, качкети итд, које су обезбедили Амбасада, „Службени гласник“ из Београда, СКД „Просвјета“ из Загреба, Туристичка организација Београд, као и народна посланица Р. Србије С. Лакић.

Поред младих гостију, пријему у Амбасади су присуствовали и председница УГ „Жене косовске долине“ Радмила Берић са својим сарадницима, затим народна посланица Сања Лакић, свештеник Митрополије загребачко-љубљанске Богољуб Остојић са ђаконом Александром, представник „Службеног гласника“ гђа. Љубица Качавенда, као председник Општине Бискупија Милан Ђурђевић.

У сарадњи Амбасаде и Митрополије загребачко-љубљанске, истог дана група ђака обишла је и Саборни храм Преображења Господњег у Загребу. Домаћини у Храму су били свештеник Богољуб Остојић са својим ђаконом, док сe обиласку Храма придружио и генерелни секретар СКД „Просвјета“ Слободан Живковић.