Printer Friendly Version Додељена национална признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону - 17. новембар 2021. @ 17 November 2021 10:37 AM

Министарство спољних послова Р. Србије доделило је национална признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону за 2021. годину, и то:

  • Награда „Мајка Србија” у области хyманитарних активности, развијању и јачању међyсобних веза, yнапређивању економске сарадње - Ђорђу Михаиловићу
  • Награда „Слободан Јовановић" у области политике – др Момчилу Вуксановићу
  • Награда „Доситеј Обрадовић" у области образовања – Срђану Мијалковићу
  • Награда „Вук Караџић" у области очувања српског језика и ћириличког писма – Проф. др Јелици Стојановић
  • Награда „Никола Тесла" у области науке и проналазаштва – др Владимиру Цмиљановићу

В.д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и министар спољних послова Р. Србије Никола Селаковић уручили су 10. и 11. новембра награде добитницима националних признања за 2021. годину. Национална признања су додељена у облику статуета израђених од бронзе, а уз њих су добитницима уручене и повеље о додели.

За 2021. годину није додељена Награда „Михајло Пупин“ за изузетан допринос, резултате и заслуге постигнуте у области информационо - комуникационих технологија, којима се истиче улога и допринос припадника дијаспоре и Срба у региону у даљем развоју светске технологије и доприноси развоју информационо - комуникационих технологија у Р. Србији, будући да је комисија констатовала да ниједан предложени кандидат у наведеној категорији не испуњава потребне критеријуме.

За 2021. годину није додељена ни Награда „Милош Црњански” за изузетан допринос, резултате и заслуге постигнуте у области књижевног стваралаштва и ширења слободе изражавања у новинарству, публицистици, драми и афористици.

Више инфорамација о резултатима конкурса можете пронаћи на линку.