Printer Friendly Version СВЕТСКИ ДАН РОМА – СИМБОЛ ПОБЕДЕ У ОЧУВАЊУ ИДЕНТИТЕТА РОМСКОГ НАРОДА – 8. април, 2021. @ 8 April 2021 02:14 PM

Отправник послова Амбасаде Републике Србије у Загребу Давор Тркуља присуствовао је данас свечаности обележавања Светског дана Рома и педесетогодишњици од одржавања првог Светског конгреса Рома, који је био организован од 8. до 12. априла 1971. године у Лондону. Овај конгрес се сматра једним од најважнијих догађаја у историји овог народа.

Отправник послова г. Тркуља честитао је у своје име, као и у име Амбасаде, председнику Савеза Рома „Кали Сара“ Сузани Крчмар, као и свим грађанима Хрватске ромске националности, овај велики празник за све Роме широм света, указујући да Светски дан Рома уједно представља симбол победе у очувању њиховог идентитета.

Обележавању Светског дана Рома у Загребу, које је организовао Савез Рома у Републици Хрватској „Кали Сара“ уз подршку релевантих државних институција и Града Загреба, присуствовали су високи представници ромске заједнице у Хрватској, као и представници Владе Р. Хрватске.