Printer Friendly Version Pripremni sastanci Međuvladinog mešovitog odbora za manjine sa R.Hrvatskom @ 2 February 2019 03:58 PM

Delegacija srpskog dela Međuvladinog mešovitog odbora za nacionalne manjine sa Hrvatskom na čelu sa Ivanom Bošnjakom, državnim sekretarom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, boravila je od 16. do 18. januara o.g. u Hrvatskoj radi pripreme predstojećeg sastanka MMO koji bi trebalo da se održi u februaru o.g. u Zagrebu.

Delegacija se susrela sa predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate van Hrvatske u čijem sastavu su bili predstavnici brojnih resora Vlade R. Hrvatske.

Delegacija je imala sastanke u Vukovaru, Pakracu i Zagrebu sa saborskim zastupnicima i predstavnicima Srba u lokalnim samoupravama i Zajednice veća opština. Posetila je SKD „Prosvjeta“ i SPD „Privredni“. Pored toga, obavljeni su razgovori sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim, njegovom pravosveštenstvom Porfirijem. Takođe, delegacija je imala razgovore sa zamenicima gradonačelnika Vukovara i Pakraca.

Na navedenim sastancima učestvovali su i predstavnici Ambasade RS u Zagrebu, kao i iz generalnih konzulata Srbije u Vukovaru i Rijeci.

 

                Fotografije: Pripremni sastanak za MMO za manjine u Središnjem državnom uredu za Hrvate van Hrvatske

Izvor: Središnji državni ured za Hrvate van Hrvatske