Printer Friendly Version Припремни састанци Међувладиног мешовитог одбора за мањине са Р.Хрватском @ 2 February 2019 03:50 PM

Делегација српског дела Међувладиног мешовитог одбора за националне мањине са Хрватском на челу са Иваном Бошњаком, државним секретаром Министарства државне управе и локалне самоуправе, боравила је од 16. до 18. јануара о.г. у Хрватској ради припреме предстојећег састанка ММО који би требало да се одржи у фебруару о.г. у Загребу.

Делегација се сусрела са представницима Средишњег државног уреда за обнову и стамбено збрињавање Републике Хрватске и Средишњег државног уреда за Хрвате ван Хрватске у чијем саставу су били представници бројних ресора Владе Р. Хрватске.

Делегација је имала састанке у Вуковару, Пакрацу и Загребу са саборским заступницима и представницима Срба у локалним самоуправама и Заједнице већа општина. Посетила је СКД „Просвјета“ и СПД „Привредни“. Поред тога, обављени су разговори са свештенством Српске православне цркве и митрополитом загребачко-љубљанским, његовим правосвештенством Порфиријем. Такође, делегација је имала разговоре са заменицима градоначелника Вуковара и Пакраца.

На наведеним састанцима учествовали су и представници Амбасаде РС у Загребу, као и из генералних конзулата Србије у Вуковару и Ријеци.

 

Фотографије: Састанак у Државном уреду за Хрвате изван Хрватске

Извор: Државни уред за Хрвате изван Хрватске