Printer Friendly Version Donacija tablet uređaja „Nikola Tesla“ od strane ambasadora R.Srbije povodom Dana Svetog Save u Vukovaru @ 21 February 2018 03:34 PM

27. januar 2018.

Dan Svetog Save, 27. januar, svečano je proslavljen širom Hrvatske, u organizaciji srpskih manjinskih institucija, kao i Srpske pravoslavne crkve. U Osnovnoj školi “Nikola Andrić”, u Vukovaru, gošća na proslavi Savindana bila je NJ.E. ambasador R.Srbije u R.Hrvatskoj, gospođa Mira Nikolić. Ambasador Srbije je, tom prilikom, pripremila iznenađenje za decu - donaciju tablet uređaja „Nikola Tesla“.

Ambasador je, ovom prilikom, istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je prisustvovala svečanosti i mogla da vidi kako žive pripadnici srpske zajednice u Vukovaru i kako obeležavaju školsku slavu, koja se svečano obeležava i širom Srbije. Ukazala je da je iskoristila priliku da školi pokloni 40 tablet računara, kao donaciju jedne poznate srpske firme. Ambasador je istakla i da su tablet uređaji marke “Tesla”, koje proizvodi Elektrotehnički fakultet “Nikola Tesla” u Beogradu, na koji način se promoviše i fakultet i najveći svetski naučnik srpskog porekla.

Navela je da je ova akcija samo deo projekta, koji je Ambasada započela još prošle godine.

Ambasador je podsetila da su prvi tablet računari donirani Pravoslavnoj opštoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković” u Zagrebu i Bogosloviji “Sv. Tri jerarha”, u manastiru Krka, te izrazila nameru da nastavi sa ovom akcijom, imajući u vidu veliku zainteresovanost brojnih privatnih donatora i kompanija iz Srbije.