Printer Friendly Version Донација таблет уређаја „Никола Тесла“ од стране амбасадора Р.Србије поводом Дана Светог Саве у Вуковару @ 21 February 2018 03:26 PM

27. јануар 2018.

Дан Светог Саве, 27. јануар, свечано је прослављен широм Хрватске, у организацији српских мањинских институција, као и Српске православне цркве. У Основној школи “Никола Андрић”, у Вуковару, гошћа на прослави Савиндана била је Њ.Е. амбасадор Р.Србије у Р.Хрватској, госпођа Мира Николић. Амбасадор Србије је, том приликом, припремила изненађење за децу - донацију таблет уређаја „Никола Тесла“.

Амбасадор је, овом приликом, истакла да јој је велико задовољство што је присуствовала свечаности и могла да види како живе припадници српске заједнице у Вуковару и како обележавају школску славу, која се свечано обележава и широм Србије. Указала је да је искористила прилику да школи поклони 40 таблет рачунара, као донацију једне познате српске фирме. Амбасадор је истакла и да су таблет уређаји марке “Тесла”, које производи Електротехнички факултет “Никола Тесла” у Београду, на који начин се промовише и факултет и највећи светски научник српског порекла.

Навела је да је ова акција само део пројекта, који је Амбасада започела још прошле године.

Амбасадор је подсетила да су први таблет рачунари донирани Православној општој гимназији “Кантакузина Катарина Бранковић” у Загребу и Богословији “Св. Три јерарха”, у манастиру Крка, те изразила намеру да настави са овом акцијом, имајући у виду велику заинтересованост бројних приватних донатора и компанија из Србије.