Printer Friendly Version Посета делегације Р.Србије, чланова српско – хрватског Међувладиног мешовитог одбора за мањине, Р.Хрватској, 11-14. јануар 2018. године @ 17 January 2018 08:16 PM

11-14. јануар 2018.

Делегација српске стране Међувладиног мешовитог одбора за мањине (ММО), у саставу: Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе и копредседавајући ММО, Гордана Говедарица, косекретар ММО из Канцеларије за људска и мањинска права, Николина Милатовић Поповић, в.д. помоћника директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, боравила је у посети Р.Хрватској, од 11. до 14. јануара 2018. године, у циљу припреме одржавањa 07. седнице ММО за заштиту мањина између две државе.

У Загребу је, 12. јануара 2018. године, одржан радни састанак председавајућих ММО две државе, државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе Р.Србије, господина Ивана Бошњака, и државног секретара Централне државне канцеларије за Хрвате ван Хрватске, господина Звонка Миласа. На састанку, коме је присуствовала и амбасадор Р.Србије у Р.Хрватској, Њ.Е. госпођа Мира Николић, потврђена је спремност за предузимање корака на плану унапређења положаја мањина у две државе.

Приликом ове посете Р.Хрватској, делегација је посетила Вуковар, Пакрац и Загреб, где су одржани бројни састанци са представницима српске заједнице у Р.Хрватској, као и уприличене посете Заједничком већу општина, Српском дому у Вуковару, Српској православној oпштој гимназији „Катарина Кантакузина Бранковић“ и Саборном храму Преображења Господњег у Загребу.