Printer Friendly Version Ambasador R. Srbije Nj.E Mira Nikolić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane R. Hrvatske Damir Krstičević @ 29 March 2017 02:15 PM

2. februar 2017.

Ambasador R.Srbije NJ.E. gospođa Mira Nikolić sastala se sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane R.Hrvatske Damirom Krstičevićem 02. februara 2017. godine, u okviru kurtoaznih susreta sa predstavnicima Vlade R.Hrvatske.

Tema razgovora dva zvaničnika bila je saradnja u oblasti odbrane, rešavanje preostalih otvorenih pitanja između R.Srbije i R.Hrvatske, kao i tekuća pitanja iz ove oblasti bilateralnih odnosa, u cilju unapređenja, uz obostranu želju dve strane za intenziviranjem komunikacije na svim nivoima.

Sa hrvatske strane, i ovom prilikom naglašena je podrška R.Srbiji na putu prema ostvarivanju punpravnog članstva u Evropskoj uniji, te potreba dalje saradnje na planu migrantske krize i aktuelnih izazova, sa posebnim akcentom na očuvanje bezbednosti, te potrebi uklanjanja bezbednosnih pretnji u regionu, kao i na međunarodnom nivou.