Printer Friendly Version Ambasador Mira Nikolić na jubilarnoj 10. Večeri nacionalnih manjina u Bjelovaru @ 28 November 2016 01:44 PM

26. novembar 2016.

Ambasador Srbije u Republici Hrvatskoj Nj.E. gospođa Mira Nikolić prisustvovala je jubilarnoj 10. Večeri nacionalnih manjina u Bjelovaru, Bjelogorsko-bilovarska županija, koja je ove godine održana pod pokroviteljstvom grada Bjelovara, uz podršku Saveta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Izvođenje programa organizovalo je Kulturno-umetničko društvo Češka obec Bjelovar.

Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji, kulturno-umetnička društva nacionalnih manjina iz grada Bjelovara predstavila su deo svog kulturnog stvaralaštva, kroz tradicionalne igre i muziku. Srpsku nacionalnu manjinu predstavio je Pododbor SKD "Prosvjeta" iz Garešnice, predvođen Zoranom Blanušom.

U prigodnim govorima, gradonačelnik Antun Korušec, župan Damir Bajs i predsednik Saveta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, zajednički su konstatovali da je Bjelovar sredina koja može služiti kao primer multikulturalnosti i zajedničkog života čak dvadesetjedne nastanjene nacionalne manjine, od ukupno dvadesetdve nacionalne manjine, registrovane u Republici Hrvatskoj, i to uz međusobno uvažavanje, poštovanje i toleranciju.