Printer Friendly Version Амбасадор Мира Николић на јубиларној 10. Вечери националних мањина у Бјеловару @ 28 November 2016 01:43 PM

26. новембар 2016.

Амбасадор Србије у Републици Хрватској Њ.Е. госпођа Мира Николић присуствовала је јубиларној 10. Вечери националних мањина у Бјеловару, Бјелогорско-биловарска жупанија, која је ове године одржана под покровитељством града Бјеловара, уз подршку Савета за националне мањине Републике Хрватске. Извођење програма организовало је Културно-уметничко друштво Чешка обец Бјеловар.

На овој већ традиционалној манифестацији, културно-уметничка друштва националних мањина из града Бјеловара представила су део свог културног стваралаштва, кроз традиционалне игре и музику. Српску националну мањину представио је Пододбор СКД "Просвјета" из Гарешнице, предвођен Зораном Бланушом.

У пригодним говорима, градоначелник Антун Корушец, жупан Дамир Бајс и председник Савета за националне мањине Александар Толнауер, заједнички су констатовали да је Бјеловар средина која може служити као пример мултикултуралности и заједничког живота чак двадесетједне настањене националне мањине, од укупно двадесетдве националне мањине, регистроване у Републици Хрватској, и то уз међусобно уважавање, поштовање и толеранцију.