Printer Friendly Version Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić učestvovao na Procesu „Brdo-Brioni“ @ 3 December 2015 04:12 PM

25. novembar 2015.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić boravio je 25. novembra 2015. godine u Zagrebu, povodom učešća na vanrednom sastanku šefova delegacija učesnika Procesa „Brdo-Brioni“, na poziv domaćina - predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Republike Slovenije Boruta Pahora.

foto: www.predsjednica.hr

U svom izlaganju, predsednik Tomislav Nikolić je govorio o dijalogu Beograda i Prištine, reformskim naporima Vlade Republike Srbije i posvećenosti procesu EU integracija, kao i doprinosu srpske Vlade rešavanju migrantske krize.

Nakon sastanka Procesa „Brdo Brioni“ predsednik Tomislav Nikolić imao je susret sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem i sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim gospodinom Porfirijem. U razgovoru je razmatran položaj srpske manjine u Republici Hrvatskoj i potvrđena podrška i interes koju Republika Srbija ima za svoj narod u R. Hrvatskoj.

Zaključci Vanrednog sastanka lidera Brdo-Brioni procesa