Printer Friendly Version Председник Републике Србије Томислав Николић учествовао на Процесу „Брдо-Бриони“ @ 3 December 2015 04:03 PM

25. новембар 2015.

Председник Републике Србије Томислав Николић боравио је 25. новембра 2015. године у Загребу, поводом учешћа на ванредном састанку шефова делегација учесника Процеса „Брдо-Бриони“, на позив домаћина - председнице Републике Хрватске Колинде Грабар Китаровић и председника Републике Словеније Борута Пахора.

фото: www.predsjednica.hr

У свом излагању, председник Томислав Николић је говорио о дијалогу Београда и Приштине, реформским напорима Владе Републике Србије и посвећености процесу ЕУ интеграција, као и доприносу српске Владе решавању мигрантске кризе.

Након састанка Процеса „Брдо Бриони“ председник Томислав Николић имао је сусрет са председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем и са митрополитом загребачко-љубљанским господином Порфиријем. У разговору је разматран положај српске мањине у Републици Хрватској и потврђена подршка и интерес коју Република Србија има за свој народ у Р. Хрватској.

Закључци Ванредног састанка лидера Брдо-Бриони процеса